Direct One S.A. a finalizat implementarea a doua noi solutii in proiectul Alba Iulia Smart City 2018

 In Stiri

Direct One S.A., cel mai mare operator neutru și independent de infrastructură de telecomunicații din Romania, parte din holding-ul E-INFRA (Electrogrup Infrastructure S.A.), a adăugat două noi soluții de tip SmartCity peste infrastructura de comunicații implementată în 2017 în Municipiul Alba Iulia.

Cele două soluții instalate în centrul orașului, respectiv o stație de monitorizare a calității aerului, combinată cu un sistem inteligent de măsurare a volumului de trafic, aduc o premieră pe piața românească, atât prin infrastructura de comunicații folosită – LoRaWAN, cât și prin integrarea celor două sisteme. Platforma pune la dispoziția primăriei date utile cu privire la volumele de trafic rutier măsurate și impactul acestora în calitatea aerului. Astfel de date, colectate la nivelul întregului oraș, vor constitui o bază solidă în definirea soluțiilor de semaforizare inteligentă, respectiv de îmbunătățire a calității aerului.

“Infrastructura de comunicații este o componentă complexă în proiectele de tip SmartCity. În mod natural, venind dintr-un grup de infrastructură, ne propunem să devenim principalul furnizor de sisteme de comunicații pentru proiectele SmartCity din țară. În paralel, dezvoltăm un ecosistem de parteneri – furnizori de echipamente și platforme software – care ne ajută să oferim soluții la cheie peste infrastructura Direct One, în multiple sectoare – utilități, mediu, siguranță, securitate, mobilitate”, a declarat Adrian Florea, CEO Direct One.

În calitate de partener în cadrul proiectului „Alba Iulia Smart City 2018”, Direct One a construit o infrastructură de tip SmartCity capabilă să colecteze date de la multiple tipuri de senzori pentru orice fel de proiect care utilizează tehnologia LoRa. O soluție de monitorizare a parcărilor ilegale furnizează deja statistici utile – media zilnică a autovehiculelor care parchează, durata medie de staționare sau intervalele orare cu cele mai multe evenimente, informaţii ce vor fi folosite de autorități în diverse scopuri. Aceeași infrastructură stă și la baza unei soluții pentru parcări inteligente ce va fi în curând lansată de unul din partenerii proiectului.

Compania este membru al Asociației Romane de Smart City și Mobilitate, împreună cu alte companii care îşi propun să devină jucători activi în piața de soluții SmartCity și să susțină accelerarea implementării soluțiilor inteligente în orașele din Romania.

“Astfel de instrumente nu sunt un pretext pentru a justifica mirajul smart. Ştim toţi, din constatarea efectivă, cu ce anume ne confruntăm în oraş şi ce ar trebui îmbunătăţit. Aceste soluţii ne ajută să înţelegem cauza şi să argumentăm necesitatea, aproape permanentă, de a veni cu rezolvări la problemele existente. Practic, e un nivel de claritate pe care nu-l mai poate pune nimeni la îndoială atunci când vei cere bani Uniunii Europene, că vrei să schimbi soluţiile de circulaţie urbană pentru a le face mai suportabile într-un oraş tot mai sufocat de maşini. Acest parteneriat nu merită doar atenţie, ci, privind la exemple din afara ţării, trebuie replicat oriunde este nevoie” – Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Despre Direct One
Direct One S.A. face parte din holding-ul E-INFRA (Electrogrup Infrastructure S.A.), un grup de companii active în domeniul infrastructurii, lider pe piața de infrastructură privată pentru energie și telecomunicații, a cărei viziune este aceea de a susține calitatea vieții oamenilor printr-o infrastructură modernă, de inaltă calitate.
Din grup mai fac parte Electrogrup S.A., Netcity Telecom S.R.L., Nova Power & Gas S.R.L. și WESEE S.R.L., care reunesc în prezent peste 700 de angajați, cu o cifră de afaceri consolidată la nivelul anului 2017 de 107,5 milioane de euro.

Start typing and press Enter to search