Grupul E-INFRA

Investitiile si operatiunile E-INFRA implica companii active in mai multe verticale de infrastructura: Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One, Netcity si Wesee.

Electrogrup – Proiecte la cheie si servicii profesionale in infrastructura

Infiintata in 1997, Electrogrup este cea mai mare subsidiara a E-INFRA ca venituri si numar de angajati, oferind servicii profesionale pe trei sectoare de activitate.

Compania ofera solutii la cheie si servicii de mentenanta in proiecte complexe de energie, telecomunicatii si infrastructura civila, la nivel national si international, prin centrele sale operationale si echipele de lucru din aproape toate judetele din tara si din strainatate.

Experienta echipei Electrogrup se afla in centrul succesului companiei, in timp ce pozitia sa pe piata s-a consolidat semnificativ in ultimii 26 de ani.

Electrogrup este acum una dintre cele mai importante companii de constructie de infrastructura de telecomunicatii din Romania, cu peste 15.000 km de fibra optica proiectata, instalata si pusa in functiune, peste 1.500 de site-uri si turnuri de telecomunicatii si peste 2.500 de retele de acces radio instalate.

Compania ofera servicii la cheie de transport (220 – 400 kV) si retele de distributie a energiei electrice (0,4 – 110 kV). Solutiile end-to-end acopera proiectarea, instalarea si intretinerea liniilor electrice, substatii, echipamente de joasa tensiune, sisteme electrice interioare, retele de date, control acces si automatizare, solutii de contorizare inteligenta, servicii SCADA si solutii de energie regenerabila.

In ultimii ani, Electrogrup s-a implicat si in proiecte complexe de constructii civile. Compania ofera o gama larga de activitati, printre care: lucrari de constructii civile si industriale, fundatii pentru turnuri de telecomunicatii, lucrari de terasament, drumuri de acces, platforme industriale si facilitati.

In 2021, Electrogrup a adaugat o noua divizie, Netcity, responsabila cu construirea si intretinerea infrastructurii subterane de telecomunicatii din Bucuresti. Planul de investitii pentru urmatorii 4 ani include constructia a peste 1.700 km de retea Netcity.

Experienta agregata de-a lungul anilor, gradul ridicat de profesionalism si numarul mare de proiecte de succes au contribuit la dezvoltarea unor procese eficiente de lucru prin care compania ofera solutii “inteligente”: in timp util, fiabile, inovatoare, economice si durabile.

http://electrogrup.ro

Direct One – Infrastructura de fibra optica si transport de date

 

Infiintata in 2007, Direct One este un furnizor de infrastructura de fibra optica si servicii de date pentru operatorii de telecomunicatii. Compania a dezvoltat propria retea nationala de telecomunicatii de mare capacitate, dotata cu cele mai noi tehnologii disponibile.

Compania joaca un rol activ in leasingul si inchirierea de fibra optica long-distance pe piata romaneasca.

Direct One este singurul operator neutru de infrastructura de telecomunicatii din Romania, gestionand cea mai mare retea de telecomunicatii non-carrier, cu aproximativ 60.000 km de fibra pe un traseu total de aproximativ 4.500 de kilometri, dintre care peste 4.100 km sunt detinuti de companie.

Reteaua de fibra optica Direct One are puncte de prezenta (“POPs”) in 52 de orase mari, in timp ce infrastructura pasiva de fibra optica (dark fiber) a fost completata cu transmisii optice si capabilitati IP multiservice.

http://directone.ro

Nova Power & Gas – Productie si furnizare de energie electrica. Infrastructura de distributie si furnizare de gaze naturale.

 

Nova Power & Gas, companie 100% romaneasca de furnizare a gazelor naturale si energiei electrice, este unul dintre pilonii E-INFRA Group, alaturi de Electrogrup, Direct One si Netcity. Impreuna, grupul de companii ofera unele dintre cele mai puternice servicii de infrastructura energetica, telecomunicatii, constructii si smart city din Romania.

Intrata pe piata de energie in 2007, Nova Power & Gas are o oferta si un portofoliul de servicii adresate atat clientilor casnici, cat si companiilor, cu focus pe eficientizarea consumului si a costurilor. Compania infiintata la Cluj-Napoca a devenit astfel un jucator tot mai important pe piata de furnizare a gazelor naturale si energiei electrice.

Ca parte a E-INFRA Group, Nova Power & Gas contribuie la dezvoltarea infrastructurii energetice a Romaniei, prin proiecte destinate productiei locale de energie. Din 2012, compania a inceput investitiile in infrastructura de productie de energie electrica din surse regenerabile, dezvoltand pana in prezent doua parcuri fotovoltaice cu o putere instalata de 9 MW, in vestul tarii. La finalul anului trecut, Nova, impreuna cu Electrogrup, au inceput lucrarile la prima centrala electrica pe baza de gaze naturale. Estimata la 7 milioane de euro, investitia realizata in Campia Turzii, judetul Cluj, va dezvolta o putere de 13.4 MW. Centrala face parte dintr-un proiect mai amplu, urmand sa fie construita si o a doua unitate, cu o capacitate de peste 100 MW.

Proiectele de infrastructura de productie sunt dublate de proiecte de constructie a retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale in mai multe orase din tara. Astfel, Nova Power & Gas investeste intr-un viitor sustenabil, oferind servicii si solutii complete clientilor, de la productie pana la furnizare finala, cu oferte foarte avantajoase.

Un partener de incredere pentru mediul de business de peste 16 ani, Nova Power & Gas este un actor important si pe piata consumatorilor casnici, fiind o alternativa reala atat pe piata liberalizata a furnizorilor de gaze naturale, cat si pe recent liberalizata piata de energie electrica.

http://vreaulanova.ro

Unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de instalare si mentenanta in sectorul energiei eoliene din Romania

WESEE si-a inceput activitatea in Romania in 2010 ca o companie specializata in instalatii si mentenanta specifica pentru convertoare eoliene, in contextul unei piete de energie eoliana in crestere rapida.

Cu mai bine de un deceniu de existenta, WESEE a evoluat continuu, adaugand noi linii de business la cele deja consacrate – servicii energetice diverse, reparatii sisteme de avertizare pentru aviatie, pastrand accentul pe activitatea de baza care a confirmat WESEE ca un partener de incredere la nivel european pentru cei mai importanti jucatori de pe piata regenerabilelor – GE, ENERCON, GAMESA.

Anul 2022 a adus o schimbare de actionariat, prin integrarea in grupul de companii E-INFRA, oferind WESEE forta si o noua baza de crestere consistenta.

 

O gama larga de servicii profesionale pentru sectorul energetic

Servicii complete de instalare

Instalare WEC, retehnologizare, diverse lucrari de modernizare, lucrari de asamblare/preasamblare pentru nacela si palete, instalare de turnuri din otel si hibride, lucrari de cablare si conexiuni la retea, instalare de scari de siguranta si ascensoare de serviciu.

Lucrari de mentenanta

Schimb de componente principale, intretinere anuala preventiva, intretinere de rodaj, schimb de ulei si lichid de racire, schimb de placute de frana de soc, diverse lucrari de modernizare, tensionarea suruburilor de ancorare, diverse lucrari de depanare si reparatii mecanice si electrice, lucrari de reparatii ale ascensoarelor de serviciu etc.

Servicii energetice

Lucrari de montaj si instalare de stalpi pentru linii de inalta si foarte inalta tensiune, statii electrice, conexiuni interne la retea si instalatii mecanice pentru proiecte regenerabile (eoliene si solare)

Modernizarea luminilor de aviatie

Lucrari de modernizare in conformitate cu noile norme si reglementari de mediu, intretinere si reparatii, lumini de aviatie, inlocuirea antenelor, instalarea transponderului, lucrari de cablare, instalare si conectare a noilor dulapuri de comunicatii.

http://wesee.ro/

Netcity – Infrastructura subterana de fibra optica pentru comunicatii in Bucuresti

Fondata in 2007, Netcity Telecom este un furnizor de infrastructura de telecomunicatii pasive in Municipiul Bucuresti, aflat in plina expansiune. Netcity actioneaza ca un “carrier-of-carriers”, fiind compania care opereaza infrastructura subterana de telecomunicatii din Capitala.

Activitatile Netcity includ proiectarea, construirea, administrarea si exploatarea infrastructurii subterane pentru telecomunicatii din Bucuresti cu scopul de a satisface nevoia operatorilor de telecomunicatii de a-si realiza retele de comunicatii electronice, imbunatatind totodata aspectul vizual al orasului prin migrarea retelelor de cabluri aeriene in subteran.

Infrastructura metropolitana dezvoltata de Netcity este pusa la dispozitie in mod egal, transparent si nediscriminatoriu tuturor companiilor si operatorilor de telecomunicatii care activeaza sau doresc sa ofere servicii pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Printr-un parteneriat strategic incheiat la finalul anului 2021 intre gupurile E-INFRA si Meridiam, unde aceasta din urma a dobandit control egal si 49% din actiuni, compania s-a angajat intr-un proiect de extindere semnificativa a retelei cu scopul de a obtine o acoperire completa a zonei metropolitane in anii urmatori.

Până la sfârșitul anului 2023, Netcity a construit și operat o rețea subterană de peste 2.500 km și a conectat peste 50.000 de clădiri din București.

http://net-city.ro

Start typing and press Enter to search