Direct One încheie achiziția Netcity

 In Stiri

Direct One S.A. a finalizat preluarea pachetului integral de acțiuni al Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București, de la foștii acționari ai Netcity – companiile UTI Netcity Investments BV și UTI Grup SA. Direct One, o companie din grupul Electrogrup controlată de antreprenorii români Teofil Mureșan și Simion Mureșan, operează o rețea aeriană națională interurbană de fibră optică în lungime de peste 5500 km, care asigură conexiuni de telecomunicații între orașe.

”Considerăm un succes al antreprenoriatului românesc faptul că reușim să extindem investițiile în infrastructura de telecomunicații, atât de importantă pentru dezvoltarea economică a țării. Intenționăm să extindem rețeaua Netcity, în condiții de fezabilitate economică și cu respectarea cadrului legal aplicabil, astfel încât această infrastructură să poată susține dezvoltarea orașului, precum și proiectele viitoare de tip SmartCity din București”, a declarat Marian Pantazescu, Președintele Consiliului de Administrație al Direct One.

Netcity Telecom, un operator neutru, va continua să funcționeze ca o companie de sine stătătoare, responsabilă cu proiectarea, realizarea și operarea rețelei „Netcity”, în baza contractului de concesiune semnat cu Primăria Municipiului București.

Acționarii ne-au mandatat să continuăm procesul de consolidare a infrastructurii partajabile prin noi achiziții de la operatori – rețele de fibră optică, turnuri de telecomunicații, data centere, atât în România, cât și în regiune”, a declarat Tony Romani, liderul echipei de M&A a Direct One.

Pe lângă contribuția proprie a noilor acționari, achiziția a fost finanțată prin împrumuturi contractate de la Banca Comercială Română SA și BRD Groupe Société Générale, bănci asistate de avocații de la Clifford Chance Badea. BCR si BRD au acționat în calitate de aranjori principali mandatați și finanțatori, BRD a îndeplinit rolul de agent de documentație, iar BCR pe cel de agent de facilitate și garanții.

Pentru aspectele juridice ale finanțării tranzacției, asistența cumpărătorilor a fost asigurată de către avocații de la Țuca, Zbârcea și Asociații, iar pentru cele legate de structurarea tranzacției de către consultanții de la PricewaterhouseCoopers.

Contact de presă:
Free Communication
Răzvan Năstase
Tel. 0752111724
Email: razvan.nastase@freecomm.ro

Start typing and press Enter to search