EximBank şi Electrogrup, acord financiar de 11 milioane de euro

 In Stiri

EximBank a acordat în luna aprilie a acestui an, companiei Electrogrup un pachet financiar în valoare de 11 milioane de euro, destinat în special exportului de servicii.

Pachetul de finanţare include un plafon multi-produs în vederea asigurării capitalului de lucru necesar derulării activităţii curente a companiei şi un plafon de garanţii, destinat activităţii de export. Acest acord denotă flexibilitatea şi capacitatea EximBank de a furniza segmentului corporate soluţii financiare competitive, susţinând atât proiecte de business derulate local cât şi programe de investiţii complexe, cu participare internaţională, unde companiile româneşti au posibilitatea de a îşi valorifica nivelul ridicat de competenţă.

Plafonul de garanţii al pachetului va fi utilizat de Electrogrup în vederea participării la un proiect complex de investiţii în Polonia. Acesta vizeaza stabilizarea şi îmbunătăţirea solului în vederea construirii unei unităţi de producţie, şantierul desfăşurându-se pe o suprafaţă de 65 ha.

“Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructură în România, unde să ne putem dezvola. Până atunci ne vom creşte expertiza în Germania, Rusia, Marea Britanie, Polonia şi alte ţări, continuând strategia acţionarilor de a face din Electrogrup o multinaţională cu capital românesc. Ne vom implica deci, în continuare, în proiecte internaţionale ce presupun lucrări complexe şi ne dorim să avem alături parteneri – aşa cum este EximBank – care să ne susţină în derularea lor.” declară Teofil Mureşan, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Electrogrup.

Start typing and press Enter to search