Electrogrup semnează un nou contract pentru dezvoltare de infrastructură – lucrări de proiectare si execuție pentru instalațiile de balizaj și amenajare bandă pistă la Aeroportul Ghimbav – Brașov

 In Stiri

Brașov, 14 noiembrie 2019 Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, anunță că își extinde strategia de dezvoltare de infrastructură critică și adaugă componenta de proiecte aeroportuare, iar primul pas, balizajul și pista noului Aeroport Ghimbav – Brașov, va fi finalizat până la sfârșitul anului viitor și va implica aproximativ 200 de profesioniști.

Am propus autorităților județene o ofertă competitivă, pentru a sprijini dezvoltarea unuia dintre proiectele-cheie de infrastructură aeroportuară – Aeroportul Ghimbav. Viitorul aeroport va avea un impact pozitiv major pentru întreaga structură economică în regiune, iar Brașovul este excelent poziționat ideal pentru a capitaliza eficient oportunitățile generate de turism, centre de afaceri și industrie. Alinierea la termenele de implementare propuse este prioritatea noastră, iar în acest sens am mobilizat deja resurse specializate pentru demararea proiectării. Etapa de proiectare va începe în aproximativ o lună și va dura trei luni, urmată de etapa de execuție propriu-zisă care va dura opt luni, țintind astfel predarea lucrării spre finalul anului viitor”, declară Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Asocierea dintre Electrogrup și Electroprecizia AG Săcele a câștigat recent licitația pentru execuția balizajului și proiectarea benzii pistei viitorului Aeroport Brașov, iar astăzi a fost semnat contractul de proiectare și execuție.

„Semnarea contractului pentru proiectarea și execuția balizajului și amenajării benzii pistei Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, în valoare de 13,7 milioane de euro, mă bucură foarte mult, deoarece reprezintă un pas extrem de important în acest proiect investițional de importanță majoră pentru județul Brașov și pentru întreaga zonă. În momentul de față, administrația județeană are în derulare contracte de lucrări a căror valoare totalizează aproape 53 de milioane de euro, contracte în urma cărora până la sfârșitul anului viitor vom avea un progres de 90% în ceea ce privește finalizarea proiectului AIBG. Am toată convingerea că alături de Consiliul Județean va veni și Guvernul României pentru a sprijini derularea acestor contracte, astfel încât în scurt timp Brașovul să aibă aeroportul pe care-l merită și-l așteaptă de zeci de ani”, a spus Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. 

Rolul asocierii este acela de a realiza proiectarea și execuția pentru balizaj – construcții și instalații, si pentru amenajarea pistei – la aceasta provocare, Electrogrup va folosi tehnologie de la ADB Safegate, unul dintre cei mai importanți producători din piața mondială de profil – respectiv completarea acostamentului în zona de joncțiune a căii de rulare, amenajarea protecțiilor căminelor de canalizare ale balizajului și amenajarea protecției pentru căminele de canalizare pluvială. Dezvoltarea Aeroportului Internațional Brașov este primul mare proiect din regiune și deschide o serie de contribuții majore la industrie.

Echipele Electrogrup si-au demonstrat profesionismul în domeniul dezvoltării de infrastructură, prin proiecte complexe în țări precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda, dovedind capacitate ridicată de livrare a lucrărilor la termen și cu o calitate ridicată. Astfel, compania contribuie la acoperirea nevoii naționale de construcție de infrastructură durabilă, pe lângă contribuția în domeniile sale de activitate consacrate – energetic și telecom.

Electrogrup, de asemenea, și este unul dintre cei mai importanți constructori de infrastructură de telecomunicații și energetică din România. Recent, compania a anunțat dezvoltarea uneia dintre primele rețele 5G la nivel european, în Olanda.

Electrogrup continuă, astfel, strategia de a furniza și dezvolta servicii și infrastructură-cheie axate pe cele mai recente tehnologii în beneficiul populației, după ce, pe parcursul acestui an, și-a lansat și o divizie specială dedicată proiectelor Smart City, pentru care aplicarea noilor tehnologii 5G va fi unul dintre catalizatori.

Start typing and press Enter to search