Electrogrup finalizează modernizarea stației de energie electrică din Însurăței, Brăila, într-un proiect în valoare de 8,1 milioane lei

 In Stiri

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, anunță că a finalizat modernizarea stației de energie electrică din Însurăței, județul Brăila, într-un proiect în valoare de 8,1 milioane de lei, al cărui beneficiar este SDEE Muntenia Nord, desfășurat pe parcursul ultimilor doi ani. Proiectul reprezintă a 23-a stație modernizată de Electrogrup, pe teritoriul României.

“Echipele noastre au lucrat susținut, pe parcursul ultimilor doi ani, la reabilitarea unul nod esențial de energie electrică pentru sud-estul României. De acum, infrastructura modernă din Stația Însurăței poate susține dezvoltările consumatorilor din regiune, cu noi echipamente, tehnologii actuale și un plus de siguranță. Avem speranța că, în următori ani, toate stațiile principale din țară vor ajunge la acest nivel. Cum derulăm activități și avem o vizibilitate extinsă în toate domeniile critice de infrastructură, observăm că România se află într-un moment în care proiectele de modernizare sunt la fel de importante ca și cele de construcție. Consumul crește, atât în energie cât și în telecom, și infrastructura trebuie să își crească, la rândul său, capacitatea. Vestea bună este că, spre deosebire de alte domenii, avem în România know-how-ul și dotările necesare pentru a ne putea mobiliza pe proiecte extinse, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Retehnologizarea stației de transformare a constat în înlocuirea echipamentelor de 110 kV, a echipamentelor de 20 kV, a dulapurilor de protecție și comandă și a echipamentelor de servicii interne. Mai mult, au fost implementate sisteme de supraveghere video, antiefracție și de detectare și alarmare în caz de incendiu și au fost modernizate și clădirile, la interior și exterior, precum și întregul teren al stației.

Prin aceasta retehnologizare, stația asigură alimentarea cu energie electrică a clienților finali în cele mai sigure condiții, dar și a stațiilor de pompare pentru irigații din zona Brăilei și evacuarea energiei produse de Parcul Eolian Însurăței  în sistemul energetic național.

Dincolo de prezența puternică permanentă în marile proiecte naționale de infrastructură energetică, Electrogrup este și unul dintre cei mai activi constructori de infrastructură de telecomunicații, Smart City și construcții civile și industriale.

Start typing and press Enter to search