Nova Power & Gas, companie din grupul E-INFRA, dezvoltă o rețea de gaze naturale în Huedin, județul Cluj, cu o investiție de 8,5 milioane de lei

 In Stiri

Nova Power & Gas, companie membră a grupului E-INFRA, dezvoltă rețeaua de gaze din orașul Huedin, județul Cluj. Proiectul, în valoare de 8,5 milioane de lei, continuă strategia grupului E-INFRA de a dezvolta infrastructura critică din România, prin investiții private în proiectele esențiale de utilitate publică.

„După inaugurarea din iunie a rețelei de distribuție de la Moara, Suceava, am pornit deja un nou proiect pentru dezvoltarea rețelei de gaze naturale din Huedin, Cluj. Pentru noi, este un alt proiect care demonstrează rolul benefic al investițiilor private în utilitățile publice pentru a reduce, pas cu pas, decalajul acoperirii României cu rețelele de gaze naturale înregistrat în raport cu statele din regiune. Cum am anunțat și anterior, reconfirmăm strategia companiei de a investi, și în anii următori, în noi concesiuni de gaz”, declară Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas.

Lungimea totală a rețelelor de distribuție a gazelor naturale ce vor fi dezvoltate în Huedin este de 34,5 kilometri, iar rețeaua va deservi cei peste 9.000 de locuitori ai orașului.

Investiția totală Nova Power & Gas în proiect, care cuprinde conducta de racord de înaltă presiune, stația de reglare măsurare-predare Huedin și înființarea rețelei locale de distribuție, se va ridica la 8,5 milioane lei.

Nova Power & Gas deține concesiuni de gaze și în Câmpulung Moldovenesc, municipiul Vatra Dornei și comuna Sadova (Suceva), și municipiul Stei (Bihor). Recent, compania a inaugurat și o rețea de gaze naturale în comuna Moara, județul Suceava, în urma unei Investiții de 6 milioane de lei.

Grupul E-INFRA mai deține o concesiune în București, pentru rețeaua metropolitană de fibră optică Netcity, alături de o rețea națională proprie de fibră optică și mai multe parcuri fotovoltaice.

 

Start typing and press Enter to search