Emerging Europe lanseaza o Alianta Regionala

 In News, Stiri

Emerging Europe – impreuna cu peste 12 organizatii nationale, regionale si globale – a lansat Alianta Emerging Europe pentru Servciii de Afaceri, Inovatie si Tehnologie (Emerging Europe Alliance for Business Services, Innovation and Technology). Obiectivul Aliantei este cresterea competitivitatiii internationale a Europei emergente, facilitand pentru pietele globale identificarea si recunoasterea puterii regiunii ca partener strategic si obligarea operatorilor sa-si desfasoare activitatea impreuna cu aceasta.

“Era competitivitatii costurilor in Europa emergenta, care dureaza de aproape trei decenii, se apropie de final. Este timpul sa ne oprim din a imita si sa incepem sa inovam, construind o propunerea a regiunii de servicii si tehnologie de inalta valoare “, a declarat Andrew Wrobel, seful strategiei de continut si al editurii la Emerging Europe.

“Alianta pentru Europa emergenta a fost creata nu numai pentru a educa publicul la nivel global cu privire la potentialul de inovare si dezvoltare de tehnologie al Europei emergente, dar cel mai important pentru a conecta organizatiile din regiune cu parteneri globali”, a adaugat el.

Tom Quigley, director executiv al Aliantei, se asteapta ca organizatia sa sporeasca semnificativ prezenta regiunii la nivel global, capturand atentia cumparatorilor si investitorilor si obligandu-i sa priveasca mai atent avantajele strategice de a face afaceri in Europa de Est .

“Am spus de ceva timp ca a avand o voce unificata in spatele talentului si inovatiei evidente existente in regiune va ridica in mod substantial interesul global pentru produsele si serviciile noastre, imbunatatind ocuparea fortei de munca si infrastructura si creand o mai mare prosperitate”, a spus Quigley. “Alianta incearca sa fie varful de lance pentru numeroasele organizatii inovatoare si progresiste din Europa de Est si sa promoveze intreaga regiune ca un hub digital de servicii formidabile pentru viitor”.

Inainte de lansarea pe 28 martie la conferinta Sourcing in Emerging Europe din Londra, Alianta a castigat sprijinul unor organizatii, printre care HfS Research si PwC in Europa Centrala si de Est, precum si Convergys, Cushman & Wakefield, DDC Outsourcing Solutions, Stefanini, Tholons si Electrogrup, care au devenit membri fondatori.

“Europa Centrala si de Est (CEE) atrage atentia in intreaga industrie de Business Process Outsourcing (BPO) globala si continua sa atraga unele dintre cele mai dinamice si inovatoare branduri din lume. Convergys are peste 1.200 de angajati in cele sase locatii din Europa Centrala si de Est, in Bulgaria, Ungaria, Polonia si Romania “, a declarat Paula Kennedy Garcia, vicepresedinte Market Lead EMEA CEU, la Convergys.

“Noul nostru site din Romania se deschide in aprilie, unde investitia noastra continua in regiune va contribui la generarea mai multor oportunitati de angajare cu liderii mondiali si va inova managementul clientilor digitali, pe masura ce regiunea ECE isi intareste pozitia in Indexul European Digital City, isi valorifica profunzimea STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) cu inovatie IT si continua sa investeasca in start-up-uri si infrastructura “, a adaugat ea.

“Parteneriatul cu Emerging Europe ca fondator al Aliantei este un semn al increderii noastre cu privire la sustenabilitatea pe termen lung a regiunii pentru industria in crestere de BPO”, a declarat Phil Fersht, CEO si analist sef la HfS Research. “Impreuna cu Alianta, suntem incantati sa sustinem schimbarile pozitive si sa colaboram cu atatea organizatii respectabile pentru a conduce o agenda de crestere care va construi un nou viitor pentru regiunea CEE intr-o cultura progresista, care este bazata pe inovatie si servicii si cu disponibilitate mare de talente din zona de resurse educate, multilingve. “

“La PwC, consideram ca centrele commune de servicii au un rol important in dezvoltarea si a succesului economic al Europei Centrale si de Est”, a declarat Adam Jamioł, partener al Centrului Consultativ de Excelenta PwC din Europa Centrala si de Est.

“Exista o tendinta clara catre centre commune se servicii n regiunea noastra, care ajuta la ascensiunea in lantului valoric: de la un avantaj bazat in mare parte pe arbitrajul salarial la crearea de valoare prin inovatie. In multe privinte, vedem dezvoltarea regiunii noastre ca “back-office de inalta calitate” al Europei si dincolo de ea. Facem o multime de eforturi pentru a ne ajuta clientii sa profite de oportunitatile din acest sector in intreaga regiune si, de asemenea, sa utilizeze modelul de centre commune de servicii pentru strategia noastra interna. De aceea suntem incantati sa fim implicati in calitate de parteneri fondatori al Aliantei “, a adaugat domnul Jamioł.

Alti membri fondatori ai Aliantei includ Grupul de Industrie de Sourcing, Asociatia IT Nordica si Asociatia Germana pentru Outsourcing, precum si organizatiile nationale din regiune – Pro Progressio din Polonia, Asociatia Bulgara de Outsourcing si Asociatia Maghiara de Outsourcing si Servicii.

“Este clar ca Alianta nu incearca sa inlocuiasca sau sa diminueze rolul organizatiilor specifice din fiecare tara. De fapt, recunoastem si felicitam sprijinul acordat de aceste organizatii pentru comunitatile lor. Dorim sa completam eforturile depuse de aceste organizatii. Intentionam sa promovam puterea talentului colectiv,  a tehnologiei si a capacitatilor  serviciilor din regiunii extinse, facilitand in acelasi timp pentru fiecare tara sa-si expuna propunerea, impreuna cu valorile care ii diferentiaza. De asemenea, serviciile de afaceri nu sunt singura zona pe care o priveste Alianta. Aceasta se concentreaza pe toate sectoarele cu valoare adaugata si pe inovare “, a adaugat dl Wrobel.

Alianta intentioneaza acum sa construiasca o comunitate larga de intreprinderi, asociatii, camere de comert, agentii de promovare a investitiilor municipale si nationale, initiative, fonduri de investitii, business angles, mentori si institutii academice.

Start typing and press Enter to search