Daniel Farmache la Forbes 30 sub 30 despre intoarcerea in tara – „M-a atras provocarea de a contribui la o crestere care trebuie sa se intample in tara noastra”
După ce a acumulat experiență ca bancher la unul din cele mai importante grupuri financiare la nivel global, Daniel Farmache s-a întors în țară atras de provocarea de a contribui la dezvoltarea României.
Daniel Farmache și-a început studiile universitare în 2007, perioadă în care tinerii români erau atrași de bunăstarea din Occident. Cu toate acestea, a început primul an de facultate în România, la Academia de Studii Economice, specializarea Finanțe-Bănci. După numai un an, a decis să plece în străinătate, primind o bursă la Universitatea Reading din Marea Britanie, unde este licențiat cu first class honours în finanțe-bănci. De asemenea, este absolventul unui MBA la London Business School, cu un stagiu la Massachusetts Institute of Technology, este licențiat și în drept la București (Universitatea Nicolae Titulescu) și deține certificatul CFA (Chartered Financial Analyst).
Ulterior, Daniel Farmache a făcut parte din divizia de investment banking a Citigroup din Londra, lucrând în cele mai mari IPO-uri din Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa. Înainte de această poziție, Daniel Farmache a lucrat în cadrul biroului Citi din România pentru mari companii cu capital românesc, în tranzacții pe piețele de capital și diverse structuri de credit. În 2016, Daniel Farmache a fost consilier în Cancelaria prim-ministrului și director de cabinet al ministrului Muncii. Chiar dacă și-a finalizat studiile la universități de prestigiu, s-a întors în țară atras de provocarea de a contribui la dezvoltarea României.
„M-a atras provocarea de a contribui la o creștere care trebuie să se întâmple în țara noastră. România este plină de oportunități și de companii care pot adăuga valoare, dar trebuie să devenim mai competitivi. Profesional, este vorba de satisfacția de a face ceva la tine în țară, la care se adaugă și bucuria de a fi aproape de cei dragi”, afirmă CEO‑ul E-Infra.
Începând cu luna ianuarie a acestui an, Daniel Farmache ocupă funcția de CEO al E-Infra, după ce fusese deputy CEO al companiei ce derulează proiecte de infrastructură energetică și de telecomunicații. E-Infra este un grup de companii active în domeniul infrastructurii. Din grup fac parte Electrogrup SA, Direct One SA, Netcity Telecom SRL, Nova Power & Gas SRL și WESEE SRL, care reunesc în prezent peste 700 de angajați și au generat o cifra de afaceri consolidată la nivelul anului 2017 de peste 100 milioane de euro. De altfel, ambițiile E-Infra depășesc granițele României.
„Pe termen mediu, lucrăm zilnic pentru a fi un competitor redutabil în Europa Centrală și de Est în infrastructurile industriale, de energie și de telecom, capabil să concureze cu cei mai mari jucători. Pe termen lung ne vedem devenind cel mai important deținător și constructor de infrastructură din regiune, fie că vorbim de infrastructură grea, infrastructură telecom sau de energie”, subliniază Daniel Farmache.
CEO-ul E-Infra consideră că nu datorită educației, sănătății sau autostrăzilor se întorc sau rămân tinerii români în țară, precizând că aceștia sunt atrași de atmosfera generală, de oamenii de aici, de oportunitățile de creștere și de sentimentul de a fi acasă.
„Responsabilitatea atmosferei nu ține doar de autorități. Ține de toți oamenii. Pentru următoarele generații am următorul mesaj: ca societate, deținem deja soluțiile tehnice pentru toate problemele lumii, de la schimbări climatice până la educație și alimentație. Provocarea noastră – și cred că și a lor – este să conlucrăm pentru a implementa aceste soluții”, afirmă Daniel Farmache.§
#thankyou Cui mulțumești pentru că te-a ajutat să îți depășești limitele?
Vreau să mulțumesc familiei, care mi-a asigurat un mediu propice pentru a mă dezvolta și a-mi depăși limitele. Familia mi-a dat întotdeauna reperele care să îmi ghideze acțiunile în viață.
Sursa: Forbes Romania