Grupul E-INFRA

Investitiile si operatiunile E-INFRA implica companii active in mai multe verticale de infrastructura: Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One si Netcity.

Electrogrup – Proiecte la cheie si servicii profesionale in infrastructura

Infiintata in 1997, Electrogrup este cea mai mare subsidiara a E-INFRA ca venituri si numar de angajati, oferind servicii profesionale pe trei sectoare de activitate.

Compania ofera solutii la cheie si servicii de mentenanta in proiecte complexe de energie, telecomunicatii si infrastructura civila, la nivel national si international, prin centrele sale operationale si echipele de lucru din aproape toate judetele din tara si din strainatate.

Experienta echipei Electrogrup se afla in centrul succesului companiei, in timp ce pozitia sa pe piata s-a consolidat semnificativ in ultimii 20 de ani.

Electrogrup este acum una dintre cele mai importante companii de constructie de infrastructura de telecomunicatii din Romania, cu peste 15.000 km de fibra optica proiectata, instalata si pusa in functiune, peste 1.500 de site-uri si turnuri de telecomunicatii si peste 2.500 de retele de acces radio instalate.

Compania ofera servicii la cheie de transport (220 – 400 kV) si retele de distributie a energiei electrice (0,4 – 110 kV). Solutiile end-to-end acopera proiectarea, instalarea si intretinerea liniilor electrice, substatii, echipamente de joasa tensiune, sisteme electrice interioare, retele de date, control acces si automatizare, solutii de contorizare inteligenta, servicii SCADA si solutii de energie regenerabila.

In ultimii ani, Electrogrup s-a implicat si in proiecte complexe de constructii civile. Compania ofera o gama larga de activitati, printre care: lucrari de constructii civile si industriale, fundatii pentru turnuri de telecomunicatii, lucrari de terasament, drumuri de acces, platforme industriale si facilitati.

Experienta agregata de-a lungul anilor, gradul ridicat de profesionalism si numarul mare de proiecte de succes au contribuit la dezvoltarea unor procese eficiente de lucru prin care compania ofera solutii “inteligente”: in timp util, fiabile, inovatoare, economice si durabile.

http://electrogrup.ro

Direct One – Infrastructura de fibra optica si transport de date

 

Infiintata in 2007, Direct One este un furnizor de infrastructura de fibra optica si servicii de date pentru operatorii de telecomunicatii. Compania a dezvoltat propria retea nationala de telecomunicatii de mare capacitate, dotata cu cele mai noi tehnologii disponibile.

Compania joaca un rol activ in leasingul si inchirierea de fibra optica long-distance pe piata romaneasca.

Direct One este singurul operator neutru de infrastructura de telecomunicatii din Romania, gestionand cea mai mare retea de telecomunicatii non-carrier, cu aproximativ 60.000 km de fibra pe un traseu total de aproximativ 4.500 de kilometri, dintre care peste 4.100 km sunt detinuti de companie.

Reteaua de fibra optica Direct One are puncte de prezenta (“POPs”) in 52 de orase mari, in timp ce infrastructura pasiva de fibra optica (dark fiber) a fost completata cu transmisii optice si capabilitati IP multiservice.

http://directone.ro

Nova Power & Gas – Productie si furnizare de energie electrica. Infrastructura de distributie si furnizare de gaze naturale.

 

Infiintata in 2007, Nova Power & Gas este un furnizor si distribuitor integrat de electricitate si gaze naturale, precum si un producator de energie electrica.

Compania detine si opereaza o infrastructura energetica proprie, formata din:

  • Sistemul de distributie a gazelor naturale in localitatea Campulung Moldovenesc
  • Sistemul de distributie a energiei electrice in Parcul Industrial Reiff Campia Turzii
  • Sistemul de generare a energiei fotovoltaice de la centralele fotovoltaice CEF Turza 1 + 2 si CEF Livezile

Nova Power & Gas furnizeaza electricitate si gaze naturale unei game largi de consumatori rezidentiali si industriali.

Misiunea sa este de a oferi un pachete de servicii integrate, care includ si servicii de dispecerizare, eficientizare energetica si consultanta in proiecte energetice.

http://vreaulanova.ro

WESEE – Proiecte la cheie si mententanta de parcuri eoliene

 

WESEE ofera o gama larga de servicii profesionale pentru sectorul energiei eoliene. Compania este un joint venture cu sediul in Cluj si imbina expertiza SSC Wind GmbH in proiecte de energie eoliana cu experienta Electrogrup in proiecte de infrastructura din sectorul energetic.

Infiintata in 2010, WESEE sa stabilit ca principalul furnizor independent de servicii de instalare si intretinere pentru industria energiei eoliene din Romania.

Datorita relatiilor sale puternice cu clientii renumiti in ultimii ani, compania a reusit sa patrunda pe alte piete nationale din regiune, precum si in tarile din vestul Europei.

Compania ofera in prezent servicii complete de instalare (turnuri prefabricate de beton, mecanice, electrice) si diverse activitati de intretinere (preventive, corective, renovari, operatiuni majore, ascensoare de serviciu) pentru turbine eoliene, in tari precum Germania, Belgia, Marea Britanie, Lituania, Polonia, Croatia sau Turcia.

http://wesee.ro/

Netcity – Infrastructura subterana de fibra optica pentru comunicatii in Bucuresti

Fondata in 2007, Netcity este un furnizor de infrastructura de telecomunicatii pasive in Municipiul Bucuresti, aflat in plina expansiune. Netcity actioneaza ca un “carrier-of-carriers”, fiind compania care opereaza infrastructura subterana de telecomunicatii subterana din Capitala.

Activitatile Netcity includ proiectarea, construirea, administrarea si exploatarea infrastructurii subterane pentru telecomunicatii din Bucuresti cu scopul de a satisface nevoia operatorilor de telecomunicatii de a-si realiza retele de comunicatii electronice, imbunatatind totodata aspectul vizual al orasului prin migrarea retelelor de cabluri aeriene in subteran.

Infrastructura metropolitana dezvoltata de Netcity Telecom este pusa la dispozitie in mod egal, transparent si nediscriminatoriu tuturor companiilor si operatorilor de telecom care activeaza sau doresc sa ofere servicii pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Astazi, reteaua subterana Netcity are o lungime de peste 1.000 km si conecteaza peste 10% din totalul cladirilor din Bucuresti. Compania s-a angajat in 2017 intr-un proiect de extindere semnificativa a retelei, cu scopul de a obtine o acoperire completa a zonei metropolitane Bucuresti in anii urmatori.

http://net-city.ro

Start typing and press Enter to search